Закони та Акти

все що Ви хотіли дізнатись

Цей Технічний регламент встановлює вимоги щодо захисту здоров'я та безпеки людей і домашніх тварин і майна, яким має відповідати низьковольтне електрообладнання з метою постачання його на ринок України. Цей Технічний регламент розроблений на основі Директиви 2014/35 / ЄС Європейського Парламенту та Ради від 26 лютого 2014 року про гармонізацію законодавства держав-членів із постачання на ринок електричного обладнання, призначеного для використання в певних межах напруги.


Одним із головних пунктів цієї постанови Кабінету Міністрів України є пункт 2 загальної частини Технічного регламенту.

Дія цього Технічного регламенту поширюється на електрообладнання, призначене для використання при номінальній напрузі від 50 до 1000 В змінного струму та від 75 до 1500 В постійного струму, крім обладнання й явищ, зазначених у додатку 1.

Для ознайомлення з повним текстом документа перейдіть за посиланням нижче

Таким чином якщо ваш пристрій живиться, наприклад, від бортової мережі автомобіля 12-24В, то він не потрапляє під дію цього технічного регламенту, однак варто зауважити, якщо в самому пристрої є будь-який радіопередавальний пристрій, як-от Bluetooth, Wi-Fi, GPS, GSM, або пристрій для прийому або передавання даних, наприклад NFC, він потрапляє під дію Технічного регламенту радіообладнання від 24 травня 2017 р. № 355 , і під час проходження процедури відповідності, зарядний пристрій є невіддільною частиною проведення випробувань, якщо інше не передбачено конструкцією (наприклад живлення від батарейки)